Pitbull

Pitbull är en produkt av människans elakhet och kan va en trevlig hund, ofta är det dom som köper pitbull som är aggresivt och då blir självklart den lilla valpen påverkad. Dom som får skulden är inga andra en hundarna och inte ägarna som det borde vara.

Pitbulls är INTE förbjudna i Sverige. Däremot stambokförs de inte i Svenska kennelklubben, utan de stambokförs i de amerikanska kennelklubbarna ADBA och BFKC.

Det fanns ett förbud mot Pitbulls som tillkom lite väl hastigt och utan några som helst kunskaper bakom. Förbudet fanns mellan 1994 - 1997, alltså ett bra tag sedan.

De Pitbulls som finns i Sverige är just renrasiga Pitbulls och ingenting annat. Däremot tror många okunniga att det är renrasiga Pitbulls de äger, eller i alla fall vill de tro det och säger det. Jag tror personligen att Pitbull ägaran är oerhört okunniga innom hundar och deras välmående. En renrasig hund kan alltid styrkas med stamtavla, precis som inom vilken annan ras som helst.

Kommentarer
Postat av: malin

Du har så rätt, önska fler förstod att det inte är hundarna som är elaka i sig utan människorna som fostrar dom bär ansvaret!!

Har själv haft en amstaff, och han hade världens mysigaste personlighet, underbara hundar!!

2010-01-15 @ 20:31:30
URL: http://beyondmalin.blogg.se/
Postat av: Anonym

lisen, ja tror nog du ar rätt. men va vet ja , jag kan ju inte så mycket. jag är bara en lustig prick som matade din llla vovve med varmkorv;)

2010-01-16 @ 03:21:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0