Snyggt mode?

Störande likt hur mode och trender likt en löpeld bara växer,  utan rädsla för att kopiera någon annan.

Face smink kollektion för hösten 09 har inspirerats från alexander Mcqueens upmärksammade vår visning för höst kollektionen, som jag skrev om tidigare. Ja visst trender heter "trender" därför det är poppulärt och konversiellt. Det kunde man läsa om idag i DN . Jag stör mig bara på copycats! Alexander Mcqueens visning va omtalad och riktigt proffsig, förstår att den va poppis då den va väldigt dramatisk och framhölls med mörka färger som skapade en distans till pupliken. Men för det behöver det inte betyda att sminkningen på hans kollektion va snygg som i "Detta vill jag efterlikna".  Face borde ta ett steg langre i sin kreativitet.

Personligen tycker jag tränden är helt okay, färgerna är snygga även om jag absolut föredrar klara rena färger. Men jag ska åtminstonde inte sminka ögonen så mycket.
För övrigt tror jag att jag ska köpa face läppstift Beloved som är på face bild. Rost rött, gråa färger, "dammigt", metallic är helt rätt i höst. Även om den är ganska gammal tyckte jag denna 10-topp lista av Karolina Skande va riktigt bra för att veta modet 2009Alexander McQeen

En otrolig designer, Alexander Mcqueen -hans kolektioner är kreativa, nostalgiska, reserverade och samtidigt som ett konstverk.
Jag blir alltid lika inspirerad av att se hans kreationer. Här är bilder hämtade från http://www.zimbio.com/  Ready-to-Wear A/W 2009 fashion show during Paris Fashion Week at POPB on March 10, 2009 in Paris, France.
m
m
h
Urläcker design, vackert och spännande material, intressant!
Alexander Mcqueen själv gårut på Catwalken.
Mcqueen
En annan bild jag ÄLSKAR, det känns lätt, flycktigt och vacker som en imitation av en liten blå duva, dock vet jag ej vart bilden kommer ifrån. Men ändå är den fin va?

Bli vackrare, hormoninjektionerna gör dig brun

Melanotan som drogen kallas har det senaste halvåret dragit till sig mer uppmärksamhet, skönhets salonger har fått frågor om melanotan injektioner görs och i medier ger man den mer och mer uppmärksamhet. Under den senaste tiden har jag sätt Aftonbladet (http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article3791654.ab) och msn skriva om den och då har jag inte ens letat efter informaton om drogen.

Först när jag kom i kontakt melanotan var när jag ville hitta information om hur man kan bli brun lättare, då fanns ett fåtal artiklar om melanotanet, ändå har preparatet funnits sedan 80 talet. Det som har tagit emot är att det inte finns tillräckligt med forskning som kan visa reaktionen av melanotan. Man har försökt få melanotner klassifierat som läkemedel mot UV strålnings rellaterade hudsjukdommar. Men läkare är kritiska och anser att man bör vänta, i London har drogen slagit egenom där den kallas Barbie drogen. 

Brittiska MHRA (Medicines and Healthcare productions Regulatory Agency) har gått ut till medierna och varnat dem för att göra reklam för drogen. David Carter arbetar på MHRA och säger till Sky News att det är löjligt att tro att preparatet är en genväg till en solbränna.
– Vi varnar folk och ber dem att inte använda denna drog. Biverkningarna kan vara extremt allvarliga. Om du använder drogen bör du sluta med en gång, berättar han för Sky News.

I en annan artikel från aftonbladet står det att en kvinna hamnat i koma efter en injektion - http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article4234824.ab

Allt detta känns oroande tycker jag, man bör aldrig ändra kroppens naturliga  hormon balans eftersom det är ett skäl till att vi inte har mer melanotan i kroppen en vi redan har.

Vad tycker du? Har du någon information om melanotan så skicka gärna de!

Helkroppsbehandling

Jag har haft sommarov nu, otroligt skönt och utvilande och nu ser jag fram emot en ny termin i skolan. Men när hösten börjar närma sig behöver man inte deppa för de, man kan istället göra en liten helkropps behandling. Våga lägga pengar eller tid på detta för att du ska få känna dig 100% fräsch.

Mycket behöver inte kosta speciellt mycket eftersom du kan göra saker själv och att göra saker själv tycker jag bara är riktigt härligt.

Vacker hud

Du kan börja med att borsta egenom håret ordentligt och sedan duscha dig, gör inget annat en att tvätta håret med schampo och peela din kropp eller ansikte om så önskas.  Kom ut ut duschen i en mysig handuk tillhand som du torkar av dig med. När du kommer ut kan du lägga på en hårinpaktning i håret, det bästa är om du dessutom har en "bad mössa"  som täcker håret som gör inpackningens verkan starkare. Lägg inte så mycket balsam bärmast hårbotten, då ser det flottigt ut. Balsam inehåller silikon som fungerar som hårets naturliga små fjäll. Silikonet gör så ditt hår inte bli statiskt och flygit och att fjällen på håret inte fastnar i varandra.

Efter att du packat in håret kan du börja med fötterna och en ansiktsmask. Ha en balja eller stor skål för fötterna och fyll upp med vatten som är ca 40c varmt. Du kan hälla i tallsåpa, salt eller massa annat. Här finns en länk om hur du kan göra ditt fotbad, http://www.nyfikenvital.org/?q=node/1489 .

Medan du sitter kan du lägga på en ansikts mask, du kan göra den med följande recept om du inte vill köpa en färdig.

1 tsk honung
1-2 matskedar vispad grädde  
En halv banan. 
blandas ihop till en tjock pasta, applicera sedan hälften, det som blir över ställer in i kylen med plastfolie på och använda nästa dag för att få starkare effekt. Fler tips finns på http://www.nyfikenvital.org/?q=node/1484 .

När du känner att ansiktmasken torkat in kan du hoppa ut fotbadet för att ta bort hårinpackning och ansiktsmask i en dusch (Ha hårinpackning, ansiktsmask och fotbad ca 20min).

På tal om att duscha...  två kalla duschar om dagen kan förebygga och kanske bota depression. Det anser i varje fall forskaren Nikolai Shevchuk vid Virginia Commonwealth University i USA. Ilustrerad vetenskap. ....

...Haha tillbaka till ämnet!!!

Om du har ett badkar så kan du hälla i lite olivolja i badkaret och ligga där istället för att duscha, det är en riktigt kur för dig som vill ha mjukare och fetare hy. Det gör dig och din hud super mjuk och elastisk. Undvik att få olivolja i håret. Duscha bort hårinpackningen innan du går ur badet. Om du rakat dina ben använd raklödder, det finnt för kvinnor, det luktar gott, ger dig en närmare rakning och det blir mycket lenare.

Nu kan du massera in ansiktskäm i ditt ansikte och på halsen, fila bort förhårdnad hud på föttera och sedan smörja in fötterna med en fet fotkäm. Har du torra händer kan du även smörja in dom. Klipp dina tånaglar ordentligt och måla sedan naglarna på tår och fingrar med en vacker färg som känns fräsch. 

Det finns inget så härligt som att smörja in dina nyrakade ben med lotion eller en hudkräm som pricken över i'et. 

Känn dig super fräsch, lätt och billigt :-)

Mvh L


RSS 2.0