Bli vackrare, hormoninjektionerna gör dig brun

Melanotan som drogen kallas har det senaste halvåret dragit till sig mer uppmärksamhet, skönhets salonger har fått frågor om melanotan injektioner görs och i medier ger man den mer och mer uppmärksamhet. Under den senaste tiden har jag sätt Aftonbladet (http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article3791654.ab) och msn skriva om den och då har jag inte ens letat efter informaton om drogen.

Först när jag kom i kontakt melanotan var när jag ville hitta information om hur man kan bli brun lättare, då fanns ett fåtal artiklar om melanotanet, ändå har preparatet funnits sedan 80 talet. Det som har tagit emot är att det inte finns tillräckligt med forskning som kan visa reaktionen av melanotan. Man har försökt få melanotner klassifierat som läkemedel mot UV strålnings rellaterade hudsjukdommar. Men läkare är kritiska och anser att man bör vänta, i London har drogen slagit egenom där den kallas Barbie drogen. 

Brittiska MHRA (Medicines and Healthcare productions Regulatory Agency) har gått ut till medierna och varnat dem för att göra reklam för drogen. David Carter arbetar på MHRA och säger till Sky News att det är löjligt att tro att preparatet är en genväg till en solbränna.
– Vi varnar folk och ber dem att inte använda denna drog. Biverkningarna kan vara extremt allvarliga. Om du använder drogen bör du sluta med en gång, berättar han för Sky News.

I en annan artikel från aftonbladet står det att en kvinna hamnat i koma efter en injektion - http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article4234824.ab

Allt detta känns oroande tycker jag, man bör aldrig ändra kroppens naturliga  hormon balans eftersom det är ett skäl till att vi inte har mer melanotan i kroppen en vi redan har.

Vad tycker du? Har du någon information om melanotan så skicka gärna de!

Kommentarer
Postat av: melanotan - afamelanotide

Info 1 (Aftonbladet): http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article670376.abInfo 2 (Wired): http://www.wired.com/wiredscience/2009/01/tan/Takk

2009-09-04 @ 20:34:14
URL: http://melanotan.org/
Postat av: melanotan-1 Scenesse

Undrar om du och dina läsare är medvetna om detta?melanotan-1 (afamelanotide / Scenesse) har

godkänts i Italien för dem som lider av erytropoetisk protoporfyri (EPP). Läkemedlet inducerar photoprotective eumelanin pigmentering som möjliggör att dessa folk ha konsekvenserna av sina smärtsamma ljuskänslighet minskas.<a href="http://www.lifescientist.com.au/article/346731/clinuvel_gets_pre-approval_win_italy/">Här är nyheterna om det här.</a>Ledsen för min dålig svenska.

2010-06-01 @ 15:00:51
URL: http://melanotan.org/#Scenesse
Postat av: melanotan-1 Scenesse

melanotan-1 ("afamelanotide") = OK (Italia):http://www.lifescientist.com.au/article/346731/clinuvel_gets_pre-approval_win_italy/Takk

2010-06-21 @ 18:50:11
URL: http://melanotan.org/
Postat av: melanotan

melanotan-1 (afamelanotide / Scenesse) godkänns nu i Italien som läkemedel

för dem med erytropoetisk protoporfyri.Takk

2010-06-22 @ 18:48:47
URL: http://melanotan.org/#Scenesse

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0