Helkroppsbehandling

Jag har haft sommarov nu, otroligt skönt och utvilande och nu ser jag fram emot en ny termin i skolan. Men när hösten börjar närma sig behöver man inte deppa för de, man kan istället göra en liten helkropps behandling. Våga lägga pengar eller tid på detta för att du ska få känna dig 100% fräsch.

Mycket behöver inte kosta speciellt mycket eftersom du kan göra saker själv och att göra saker själv tycker jag bara är riktigt härligt.

Vacker hud

Du kan börja med att borsta egenom håret ordentligt och sedan duscha dig, gör inget annat en att tvätta håret med schampo och peela din kropp eller ansikte om så önskas.  Kom ut ut duschen i en mysig handuk tillhand som du torkar av dig med. När du kommer ut kan du lägga på en hårinpaktning i håret, det bästa är om du dessutom har en "bad mössa"  som täcker håret som gör inpackningens verkan starkare. Lägg inte så mycket balsam bärmast hårbotten, då ser det flottigt ut. Balsam inehåller silikon som fungerar som hårets naturliga små fjäll. Silikonet gör så ditt hår inte bli statiskt och flygit och att fjällen på håret inte fastnar i varandra.

Efter att du packat in håret kan du börja med fötterna och en ansiktsmask. Ha en balja eller stor skål för fötterna och fyll upp med vatten som är ca 40c varmt. Du kan hälla i tallsåpa, salt eller massa annat. Här finns en länk om hur du kan göra ditt fotbad, http://www.nyfikenvital.org/?q=node/1489 .

Medan du sitter kan du lägga på en ansikts mask, du kan göra den med följande recept om du inte vill köpa en färdig.

1 tsk honung
1-2 matskedar vispad grädde  
En halv banan. 
blandas ihop till en tjock pasta, applicera sedan hälften, det som blir över ställer in i kylen med plastfolie på och använda nästa dag för att få starkare effekt. Fler tips finns på http://www.nyfikenvital.org/?q=node/1484 .

När du känner att ansiktmasken torkat in kan du hoppa ut fotbadet för att ta bort hårinpackning och ansiktsmask i en dusch (Ha hårinpackning, ansiktsmask och fotbad ca 20min).

På tal om att duscha...  två kalla duschar om dagen kan förebygga och kanske bota depression. Det anser i varje fall forskaren Nikolai Shevchuk vid Virginia Commonwealth University i USA. Ilustrerad vetenskap. ....

...Haha tillbaka till ämnet!!!

Om du har ett badkar så kan du hälla i lite olivolja i badkaret och ligga där istället för att duscha, det är en riktigt kur för dig som vill ha mjukare och fetare hy. Det gör dig och din hud super mjuk och elastisk. Undvik att få olivolja i håret. Duscha bort hårinpackningen innan du går ur badet. Om du rakat dina ben använd raklödder, det finnt för kvinnor, det luktar gott, ger dig en närmare rakning och det blir mycket lenare.

Nu kan du massera in ansiktskäm i ditt ansikte och på halsen, fila bort förhårdnad hud på föttera och sedan smörja in fötterna med en fet fotkäm. Har du torra händer kan du även smörja in dom. Klipp dina tånaglar ordentligt och måla sedan naglarna på tår och fingrar med en vacker färg som känns fräsch. 

Det finns inget så härligt som att smörja in dina nyrakade ben med lotion eller en hudkräm som pricken över i'et. 

Känn dig super fräsch, lätt och billigt :-)

Mvh L


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0