bonsai träd

Bonsai träd är en japansk/kinesisk konst form som går ut på att återspegla ett gammalt träd i miniatyr, man strävar efter att visa ett vackert naturligt miniatyrträd, ju äldre och mindre det är ut desto bättre i princip. Det finns "fake" bonsaier från ikea t.ex. men dessa kan inte ses som konst form. Bonsaier har alltid en sida som betraktaren skall se, det är skaparen av bonsaien som bestämmer om det perspektivet skall vara att betraktaren är stående eller sittande samt sida av trädet.

Det finns många olika typer av träd och typer på bonsaier, både lövträd och barrträd och alla kräver olika typer av omvårdnad. Omvårdnaden innebär vattnig från 1-5 gånger per dag, bespruta löven dagligen, att ha rätt blandning av jord, att beskära grenar, löv och rötter och sedan böja grenar och stam. Eftersom att näringen för växten vanligtvis finns bunden i jorden i små partiklar och bonsaier har väldigt lite jord måste detta tillföras för hand.

En bonsai kan gå i arv i familjen och va värd mer en en miljon kronor.
Bonsai trädet fascinerar mig eftersom det ser ut som det kommer från en sagovärld, det ser mystiskt ut och är oerhört vackert och delikat, dess små blad, den snirkliga stammen och proportioner är så trollbindande. Som sagt är detta ett hantverk och det krävs stor känsla för form för att göra en vacker bonsai.
LOVE, det här är en saga! Verkligen otroligt fint! tänk hur mini detta är..


Här är stammen gjord för att se gammal och vedartad ut.Literati bonsai kallas den typ av bonsai som är arbetad stilmässigt med stammen, därför är det viktigt att stammen har en smakfull form.
root-over-rock bonsai, namnet säger sig självt, en stilform där en sten eller ett berg är ett komplement.
[bonsai1.jpg]
[2653279268_f3694918b5.jpg]

Kommentarer
Postat av: sarajka

jag vil bestela

2011-01-17 @ 17:56:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0